Hänt sommaren 2021

Trots en utdragen pandemi så har vi ändå kunna ha en trevlig och aktiv sommar.

Kursen Upptäck gammelskogen som pågått i många delar av länet blev av i Arvidsjaur med först en zoom-träff i maj och sen två exkursionsdagar i juni. Ledarna i kursen var Helena Björnström och Arvidsjaurkretsens egna Heike Kontermann och Roger Marklund. Det var en stadig grupp som hitta bland annat gräddporing, dvärgbägarlav, citrontick, norna och kattfot i områden vid Mörtträskheden och Sotberget.

En utflykt till Svartliden/Högåsen gjordes i Juli, ett spännande område med ovanlig flora sett till platsen. Ett område som vi säkert kommer att besöka igen med tanke på det intresse för platsen som gruvnäring.

I juli kom även Greenpeace förbi Arvidsjaur i sin föreläsningsturné ”Levande skogar” för att samtala om hur vi kan skapa ett hållbart skogsbruk.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.